0

بازاریابی دیجیتال در مقابل بازاریابی سنتی

بازاریابی

از آغاز تجارت، بازاریابی بخشی از فرهنگ بشری بوده است. در گذشته نام و یا نام خانوادگی افراد، نشان دهنده پیشه و هنر آنان بوده است. برای مثال نام های «دباغ»، «صیاد»، «نجار» و «خیاط» حرفه یا زمینه تخصص افراد را نشان می داده است. برای یک مشتری، این یک راهکار مناسب بود. تا در صورت نیاز در آینده آهنگر را در منطقه خود شناسایی کند. و از طرفی برای آهنگر نیز فرصتی مناسب بود تا خدماتش را تبلیغ کند. نظریه مدرن تجاری سازی یک برند. از همین روش سنتی و از این سیستم نام گذاری ظهور کرد و امروزه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

بازاریابی را می‌توان هنر پیش‌بینی نیازهای مشتریان در زمان حال و آینده دانست. علم بازاریابی در خدمت فروش با قیمت بالاتر و در قلمرو وسیع‌تری از بازار به کار گرفته می‌شود. به عقیده‌ی برایان تریسی، برای فروش خوب باید علم بازاریابی را مانند سایر علوم آموخت. و این مهارت را با ایده‌ها و نظرهای مختلف درهم آمیخت.

بازاریابی عبارت است از علم و هنر کسب خشنودی مشتری یا استمرار در سودآوری و رفتار منحصر بفرد در صنعت و زنجیره ارزش آفرینی با شناسایی تمامی عوامل موثر بر موفقیت کسب و کار و شناساندن وجوه تمایز (مزیت رقابتی) به مخاطبان هدف، به نحوی که منجر به انتخاب از سوی مشتریان بشود. فروش صورت گیرد و به فروش تکرارشونده بیانجامد و در نهایت مشتری را به سفیر برند سازمان تبدیل کند.

بازاریابی چیست؟

بازاریابی چیست؟

بازاریابی عبارت است از اقدام یا تجارت ترویج و فروش محصولات یا خدمات، از جمله تحقیقات بازار و تبلیغات. امروزه بازاریابی چیزی است که هر شرکت و سازمان باید آن را در استراتژی رشد خود اجرا کند. بسیاری از شرکت‌ها از تکنیک‌های بازاریابی برای دستیابی به اهداف خود حتی بدون آنکه بدانند استفاده می کنند. زیرا آنها برای ارتقاء خود و افزایش فروش محصول یا خدمات خود تلاش می کنند.

این روزها بازاریابی یکی از جنبه‌های کلیدی تجارت است. مردم اغلب دقیقاً نمی دانند بازاریابی چیست و وقتی از آنها سوال می‌شود. آن را فروش یا تبلیغات تعریف می کنند. درحالی‌که این پاسخ ها اشتباه نیستند، اما تنها بخشی از بازاریابی هستند. جنبه‌های دیگر بازاریابی مانند توزیع محصول، تبلیغ، طراحی و ایجاد مطالبی مانند محتوای رسانه‌های اجتماعی، بهبود تجربه مشتری، انجام تحقیقات بازار، ایجاد بخش های بازار و موارد دیگر وجود دارد.

دانلود پاورپوینت استراتژی های بازاریابی

انتخاب استراتژی

شرکت‌ها باید در انتخاب استراتژی بازاریابی عواملی متعددی را مد نظر قرار دهند. اینکه کدام استراتژی برای شرکت بهترین است، بستگی به منابع شرکت دارد. وقتی شرکت منابع محدودی در اختیار دارد، بازاریابی متمرکز عاقلانه ترین انتخاب است. بهترین استراتژی به میزان تغییر پذیری محصول نیز بستگی دارد.

برای محصولات یک شکل مثل فولاد یا گریپ فروت، بهترین انتخاب، بازارایابی غیر متمایز است. برای محصولاتی که همچون دوربین عکاسی و خودرو دارای طرح های متفاوتی می باشند. بازاریابی متمایز یا متمرکز بهترین گزینه است. مرحله چرخه عمر محصول نیز در تصمیم گیری باید مورد توجه قرار گیرد. وقتی شرکت محصول جدیدی را به بازار معرفی می‌کند. روش عاقلانه این است که تنها یک نسخه تولید شود و برای معرفی آن از بازاریابی غیر متمایز یا متمرکز استفاده کرد. در مرحله بلوغ از چرخه عمر محصول، به نظر بازاریابی متمایز، منطقی ترین کار است.

انتخاب استراتژی در بازاریابی

بعد از جنگ جهانی دوم و در دهه ی ۱۹۵۰، بازاریابی به سرعت توسعه یافت. دوره ای که شرکت‌ها با مصرف کنندگان زیاد و مورد اعتماد روبه رو بودند. شبکه های توزیع پراکنده ضعیف بودند و محصولات جدید کمتر به بازار عرضه می شدند و قیمت ها تحت فشار کمی قرار داشتند. در چنین محیطی، رسانه‌های عمومی به‌ویژه شبکه های تلویزیون، ابزار قدرتمندی برای رسیدن به انبوه مصرف کنندگان بودند. بازاریابی در این دوران، رشد را برای شرکت‌ها به همراه آورد. اما بعد از گذشت دو دهه، بازاریابان با تقسیم بندی و تجزیه ی فزاینده بازار، رقابت های شدید جهانی، کوتاه تر شدن عمر مصرفی کالا، بالا رفتن انتظارات مصرف کنندگان و قدرت اعضای شبکه ی توزیع روبه رو شدند. در نتیجه توانایی آنها برای ایجاد رشد بالا با محدودیت های مختلفی روبه رو شد و بهره وری آنها کاهش یافت.

پیشنهاد ما به شما:  تئوری‌های مدیریت در سازمان

تقسیم بندی بازار

تقسیم‌بندی و شناخت بازاریابی، امری بسیارمهم است. مصرف کنندگان همواره در رفتارها، اطلاعات جمعیت شناختی، الگوهای خرید خود و سایر عواملی که شما را قادر به گروه بندی آن‌ها در بخش هایی می‌کند، شباهت هایی دارند. ساده­ترین استراتژی تقسیم­بندی بازار، تقسیم­بندی براساس ویژگی­های جغرافیایی می­باشد. کسب‌وکارهایی که دارای فروشگاه­های تک­فروشی منطقه­ای هستند. این روش را در نظر داشته‌اند، این عامل همچنین می­تواند ابزاری مفید برای شناخت و تعیین بازار هدف باشد.

دانلود جزوه استراتژی های بازاریابی دیجیتال

بازار هدف ممکن است فضای باز یا مطبوعات تبلیغاتی، باشد؛ اما از دیدگاه دیجیتال، ممکن است بر عامل هدف­گیری جغرافیایی یا انتخاب داده برای استراتژی بازاریابی تأثیر بگذارد. این روش تنها درباره‌ی موقعیت جغرافیایی افراد سخن می‌گوید و در جهت شناخت ویژگی‌های آنان ناکارآمد است(حسینی،1392). تقسیم بندی بازار یک گام اساسی در تدوین و اجرای استراتژی کسب و کارها در بخش‌بندی مشتریان بوده است. زیرا امکان شناخت بیشتر و بهتر مشتریان را فراهم می‌آورد.

مطالعه ی شث و سیسودیا نشان داد. که به رغم چند برابر شدن مخارج سرمایه گذاری در شرکت‌ها، این روند افزایش، در مخارج بازاریابی مشاهده نمی‌شود. باور آنها این است که مدیران مالی بیش از مدیران بازاریابی در ارزیابی آثار تخصیص منابع و یا دادن امکانات به پروژه ها مهارت دارند. بنابراین مدیران بازاریابی باید با توجه به اهداف سهامداران که کسب سود در کوتاه مدت و افزایش درآمد در بلندمدت است. ابتکارات خود را ارائه بدهند تا بتوانند نظرات مدیران ارشد را جلب کنند.

بازاریابی سنتی

مأموریت اصلی بازاریابی، ایجاد تفاوت میان محصولات شرکت و رقبا با استفاده از یک ویژگی مهم برای مصرف کنندگان است. بازاریابان برای ایجاد و خلق این تمایز، از تقسیم بندی بازار، انتخاب بازار هدف و جایگاه یابی استفاده می کنند. تقسیم بندی بازار، فرایند تقسیم بازار به گروه های همگن از مصرف کنندگان است. مصرف کنندگانی که پاسخ مشابهی به ترکیب خاصی از آمیخته ی بازاریابی می دهند.

بازاریابی سنتی

البته نباید تعجب کرد اگر فعالان بازاریابی این روند را به صورت معکوس طی کنند. روشن است که خلق تمایز در محصولات شرکت نسبت به رقبا، کار آسانی نیست. بدین رو این موضوع تبدیل به یکی از بزرگترین چالشهای مدیران ارشد شده است. که شاید دلیل اصلی آن هم تأكید بازاریابان بر فعالیت در چارچوب آمیخته ی بازاریابی است. یعنی نگرشی که تاکتیکی است و امکان ایجاد تفاوت های بنیادی را از طریق تقسیم بندی های استراتژیک سلب می کند.

چنین تفاوت هایی، برای خلق منافع پایدار و اجتناب از عرضه ی محصولات نسبتا مشابه ضروری است. تفاوت هایی که ناشی از یک شبکه ی ارزشی خاص است. برای خدمت به یک بخش استراتژیک ویژه ایجاد شده و منبع مزیت رقابتی شرکت را تشکیل می دهد. بدیهی است شبکه ای که هماهنگ کننده ی کارکردهای بخشهای مختلف برای خدمت مؤثر به بخش انتخابی از جمله ارائه ی ترکیب خاصی از ۴ پی آمیخته ی بازاریابی باشد.

تاثیر اینترنت بر بازاریابی سنتی

در بازارهای سنتی، بازاریابی مستقیم و به طور سنتی از طریق ارتباط چهره به چهره بین نیروهای فروش و مشتریان ایجاد می گردد. تبلیغات بیرونی مانند روزنامه ها، تلویزیون پیام رسانی مکتوب انجام می شود. فضای مغازه ها و فروشگاه ها مانند صدا، نور و دیگر موارد حس خرید را تغییر می دهد. با توسعه اینترنت، بازاریابی مستقیم از طریق اینترنت رشد زیادی یافته است. از جمله اثرات اصلی تجارت الکترونیکی در بازاریابی مستقیم منجر به پیشبرد فروش، کانال های فروش جدید و صرفه جویی مستقیم می شود.

دانلود جزوه تاثیر استراتژی‌ های بازاریابی دیجیتال بر رفتار خریداران و عملکرد سازمان

تجارت الکترونیک قادر به تبلیغات مستقیم و موثرتر از تبلیغات سنتی است. اینترنت کسب و کار را قادر به ایجاد کانال جدید فروش و یکپارچه سازی سریع تر در بازار جهانی می سازد. تجارت الکترونیک کسب و کار را قادر به حفظ و تبادل اطلاعات از طریق انبار داده ها می سازد. که در آن کسب و کار به صرفه جویی بیشتر با استفاده از اسناد، نامه ها و آرشیو می پردازد. همچنین، بسیاری ازمحصولات را می توان به صورت دیجیتالی و الکترونیکی به قیمت بسیار ارزان تر در مقایسه با تحویل فیزیکی توزیع نمود.

پیشنهاد ما به شما:  هر آنچه در مورد مصاحبه و گزینش حضوری باید بدانیم

شبکه‌های توزیع بازاریابی

شبکه های توزیع امروزه با تغییرات پی در پی روبه رو هستند. کانال‌های سنتی کاهش پیدا کرده و نوآوری هایی در این حوزه رخ داده است. دل در صنعت کامپیوتر شخصی و فیرست در صنعت بیمه، رهبری بازار را از طریق استراتژی های توزیع مستقیم به دست آوردند. در مقابل بعضی شرکت‌ها با وجود تأکید بر شبکه ی سنتی توزیع، باز هم موفق بوده اند. با وجود این، توسعه ی سریع اینترنت تعداد شبکه های توزیع و تحویل را وسعت داده و شرکت هایی مانند آمازون و ایی بی مطرح شده اند. که با استفاده از اینترنت بسیار موفق عمل کرده اند.

اگرچه صنایعی همچون اتومبیل، خدمات مالی و شرکتهایی مانند کاترپیلار بر وفاداریشان به شبکه های وسیع سنتی تأکید کرده و مخالف تغییر در این سیستم توزیع هستند. روشن است که این تحولات، برای مدیران ارشد چالش هایی را به همراه دارد. و آنها برای افزایش رشد درآمدها مجبورند شبکه های جدید و در حال گسترش را مورد توجه قرار دهند. و نمی‌توانند برای زمانی طولانی آنها را نادیده بگیرند.

شبکه‌های توزیع بازاریابی

بازاریابی سنتی، شناخته‌شده‌ترین نوع بازاریابی است. بازاریابی سنتی به هر نوع بازاریابی گفته می‌شود که آنلاین نباشد و برای اجرای آن به اینترنت نیازی نباشد. این نوع بازاریابی، پرینت، تبلیغات صوتی، نامه الکترونیکی مستقیم، تلفن و تبلیغات خارجی مثل بیلبورد را شامل می‌شود. این روش بازاریابی از روزنامه تا رادیو، به یافتن بازار هدف کمک می‌کند. بازاریابی سنتی نه‌تنها یکی از قدیمی‌ترین انواع بازاریابی است، بلکه یکی از کاربردی‌ترین و موفق‌ترین آن‌هاست. بازاریاب‌ها به این روش تمایل دارند و آن را ادامه می‌دهند زیرا این راه، امتحان خود را پس داده است.

هرکسی در زندگی به طور روزمره به نوعی با بازاریابی سنتی روبرو می‌شود. با اغلب شیوه‌های بازاریابی سنتی تنها می‌توانید به محدوده جغرافیایی مشخص و مخاطبان بومی دسترسی داشته باشید. در مقابل، با استفاده از بازاریابی دیجیتال و به لطف اینترنت می‌توانید فراتر از مرزهای جغرافیایی حرکت کرد. و با بودجه کمتری به مخاطبان بیشتری و به‌صورت گسترده دسترسی داشت.

دانلود پاورپوینت استراتژی های بازاریابی

روش‌های بازاریابی

در دوره مدرن، روش های بازاریابی که مشاغل به طور سنتی از آن استفاده می کردند. و از آن استفاده می کنند (تبلیغات چاپی، پست مستقیم، تبلیغات رادیویی و بسیاری دیگر) به تدریج در حال از بین رفتن هستند. و فناوری های دیجیتال جایگزین آنها می شوند. اهداف اصلی بازاریابی دیجیتال ارتقاء نام تجاری و افزایش فروش از طریق تکنیک‌های مختلف است. بازاریابی دیجیتال شامل انواع مختلفی از تاکتیک های بازاریابی برای ارتقاء محصولات، خدمات و مارک ها است. علاوه بر فناوری های تلفن همراه ، روش های بازاریابی دیجیتالی تلویزیونی و رادیویی سنتی از اینترنت به‌عنوان واسطه اصلی ارتباط استفاده می کنند.

رویکرد بازاریابی سنتی که براپی متمرکز است. سبب شده که بازاریابی در بیشتر سازمان ها به سطح واحدهای کسب و کار تنزل پیدا کند. تا اینکه در تدوین محتوای استراتژی، شریک مدیر ارشد باشد. بنابراین نقش بازاریابی به طور فزایندهای به کسب اهداف کوتاه مدت محدود شده است. و در تعداد کمی از شرکت‌ها در سطح مدیریت ارشد برجسته شده است. به همین دلیل، تعدادی از مدیران ارشد بر این باورند که بازاریابی در سطح استراتژیک با شکست روبه رو شده است. چرا که کوششهای این حوزه با اهداف استراتژیک و استراتژی کلان شرکت سازگاری و هماهنگی ندارد.

تغییر در روش‌های بازاریابی

به عبارت دیگر بازاریابان درصدد خلق ارزش های نوین بلند مدت برای مصرف کنندگان و راهکارهای جدید موفقیت برای شرکت‌ها نیستند بلکه، آنها کوشش می کنند که سهم بازار و فروش را از طریق تاکتیک هایی همچون تبلیغات بیشتر و تلاش های فروش شخصی افزایش بدهند. که رویکردی کوتاه مدت و تدریجی، نه انقلابی و بلندمدت محسوب می‌شود. فقدان بهره وری بازاریابی اغلب به دلیل تأكید بیش از اندازه بر تاکتیک های کوتاه مدت و نیز جذب مصرف کنندگان و افزایش سهم بازار است؛ چرا که بازاریابان به سودآوری حاصل از جذب مصرف کنندگان و افزایش سهم بازار با توجه به هزینه های انجام شده توجه چندانی نمی کنند. بنابراین مدیران ارشد اعتماد چندانی به منافع حاصل از اینگونه سرمایه گذاری ها ندارند.

پیشنهاد ما به شما:  همه چیز درباره بازاریابی و مدیریت بازار

استفاده از فرمول Ps4

به گفته مک کارتی ، Ps4 بازاریابی یک فرمول ساده برای شناسایی و کار با عناصر اساسی استراتژی بازاریابی است.

تولید – محصول: داشتن یک محصول کلیدی است و ریشه همه چیز بازاریابی است. یک محصول می‌تواند هر چیزی باشد که یک شرکت برای برآوردن نیاز به مصرف کنندگان ارائه می‌دهد. بهترین کاری که باید انجام داد این است که در مورد محصول یا خدمات خود ، هم بر اساس نیازها و انگیزه های مصرف کنندگان و هم اینکه چگونه محصول به نفع مصرف کننده است تصمیم گیری شود ، نه بر اساس مشخصه ها یا ویژگی‌های فیزیکی محصول.

مکان: مکان های استراتژیک تجاری می‌تواند هر چیزی باشد ، از یک فروشگاه آنلاین گرفته تا یک کانال فروشگاه های فیزیکی در شهرها یا کشورهای مختلف. هدف از استراتژی توزیع این است که به مشتریان بالقوه امکان دسترسی آسان به محصولات/خدمات و همچنین ارائه تجربه خوب در طول فرایند خرید را داشته باشند.

دانلود جزوه استراتژی های بازاریابی دیجیتال

قیمت: نحوه قیمت گذاری محصولات و خدمات بخش مهمی از استراتژی بازاریابی است، مصرف‌کنندگان قیمت را یکی از مهم‌ترین شاخص‌های ارزیابی کیفیت محصول و مزایای همراه آن در نظر می‌گیرند. بنابراین قیمت‌گذاری و سیاست‌های مربوط به آن از حساس‌ترین فعالیت‌هایی است که همواره شرکت ها با آن در چالش هستند.

ترویج: این به تمام بازاریابی و ارتباطاتی که به منظور نمایش مزایای محصول یا خدمات در بازار انجام می‌شود ، اشاره دارد.

ابزارهای ترویج در بازاریابی دیجیتال

 ابزارهای ترویج را در حال حاضر به شش دسته ی اساسی تقسیم می کنند که عبارتند از:

چاشنی های فروش: به معنای هر عاملی که بتواند مطلوبیت آنی و سریع در مشتریان ایجاد کند و میزان لذت آنها را از این ارتباط گسترش دهد. تمام مواردی چون هدایای تبلیغاتی، جوایز، قرعه کشی، و حتی نمایشگاههای تجاری در این دسته قرار می گیرند.

روابط عمومی: که به آن تبلیغات غیرمستقیم نیز گفته می‌شود، عبارت است از روش هایی که به واسطه ی آنها بنگاه اقتصادی و سازمان ما مورد توجه و شناساندن قرار گیرد؛ برای مثال انجام امور خیریه از سوی بنگاههای اقتصادی به نحوی که مردم متوجه شوند که آن مورد از سوی آن بنگاه صورت گرفته است.

ابزارهای ترویج بازاریابی

بازاریابی مستقیم: به تمام جنبه‌های ارتباطی مشتریان که مستقیم بوده ولی رودررو نیستند، بازاریابی مستقیم گفته می‌شود، مثلاً بازاریابی تلفنی و بازاریابی نامه ی مستقیم از این جمله هستند.

فروش حضوری: این مورد شامل نقش ارتباطی و قدرت جذب کنندگی و متقاعدکنندگی نیروهای فروش و میز پذیرش است که به‌صورت رودررو با مشتریان ارتباط برقرار می کنند.

دانلود جزوه تاثیر استراتژی‌ های بازاریابی دیجیتال بر رفتار خریداران و عملکرد سازمان

بازاریابی حسی: این مورد اخیرا در امر شناساندن مورد توجه قرار گرفته است و تاکید آن بر درگیر کردن تعداد بیشتری از حواس پنجگانه ی مخاطب است، تا به این طریق با ارائه ی تجربه ی زنده ای از برند، میزان شدت و زمان تاثیرگذاری بیشتری را در روح و روان او ایجاد کند.

تبلیغات: اما هنوز هم مطرح ترین ابزار ترویج، خصوصا در بازارهای مصرفی، تبلیغات است. تبلیغات عبارت است از ارسال پیام از یک فرستنده به مخاطب هدف که از طریق یک رسانه صورت می گیرد. و حیطه ی رسانه ها و نوع آنها هر روزه رو به گسترش است. زمانی حلقه های دود، رسانه بودند و حالا تلفن همراه و اینترنت رسانه شده اند.

?Traditional Marketing vs. Digital Marketing: Which One Is Better

امتیاز شما به این مقاله
دیدگاه کاربران
  • Salesforce Course in Hyderabad 22 اردیبهشت 1402

    Thanks for sharing this valuable information to our vision. You have posted a trust worthy blog keep sharing.
    Nice article i was really impressed by seeing this article, it was very interesting and it is very useful for me..

    salesforcemasters.in/

  • Content Generator 23 آبان 1401

    👉 $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW 📈 👉 PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees 📈 + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE 👉 [M0345IHZFN] — 0.01 BTC 👉 site: https://buycrypto.in.net Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

  • Content Generator 23 آبان 1401

    👉 $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW 📈 👉 PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees 📈 + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE 👉 [M0345IHZFN] — 0.01 BTC 👉 site: https://buycrypto.in.net Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *